Termékek

DTCO 4.0e – nagyobb kényelem a járművezetők és flottamenedzserek számára

DTCO 4.0e – nagyobb kényelem a járművezetők és flottamenedzserek számára

AZ ÚJ KIADÁS

 • Az új DTCO munkaidő-számláló a munkaidőket is rögzíti (napi/heti munkaidő és szünetek)
 • Új konfigurálható figyelmeztető üzenetek a munkaidő-szervezésről szóló 2002/15/EK irányelvvel összhangban
 • Módosították a kézi beadás határidő korlátját, hogy megkönnyítsék a járművezetők mindennapi munkáját
 • A jármű elhelyezkedésének automatikus, országos felismerése (kezdet/vége) GNSS jelekkel

 

A DTCO 4.0 tachográfok gyorsan és alacsony költségvetéssel frissíthetők DTCO 4.0e-re, például a következő időszakos ellenőrzéskor.

Előnyök

FÓKUSZBAN A HASZNÁLHATÓSÁG ÉS A TELJESÍTMÉNY

 • Kézi belépés után a DTCO 4.0e egyértelműen megmutatja a vezetőnek, hogy mikor indulhat, és hogy egyéni vagy csapat üzemmódban van-e
 • A DTCO 4.0e esetében az "Üdvözöljük" és a "Sofőr neve" képernyők egyetlen kijelzőben találhatók
 • A kézi beadás ideje 10 percre nő

 

DSRC INTERFÉSZ GYAKORLATI ANTENNÁVAL

Az ellenőrző hatóságoknak lehetővé kell tenni, hogy lekérdezzenek EU-ban meghatározott, titkosított információkat a mozgó járművekről egy DSRC (Dedicated Short Range Communication) antennán keresztül – de a járművezetővel kapcsolatos adatok, például a vezetési és pihenési idők nem kerülnek továbbításra. Szabálytalanság esetén a gépjárművek megállíthatók részletesebb ellenőrzés céljából. A DTCO®4.0/4.0e új típusú DSRC antennával rendelkezik, ami a szélvédőre lett építve és aminek funkcionalitása integrálva lett a tachográfba. A piacon szokásos megoldásokkal ellentétben itt nincs szükség a jármű elektromos és elektronikai rendszerének módosítására.

HELYZETADATOK GNSS CSATLAKOZTATÁSON KERESZTÜL

A DTCO® 4.0/4.0e nagyon erős, integrált GNSS antennával rendelkezik, amely hozzáférést biztosít olyan műholdas rendszerekhez, mint a Galileo, GPS vagy GLONASS.

A műholdas helymeghatározás révén a jármű helyzete rögzítésre kerül a napi munkaidő elején és végén, valamint minden háromórás aktív vezetési idő után.

ADATAI FLOTTAMENEDZSMENT RENDSZEREKHEZ

A szabványosított ITS (Intelligent Transportation System) előlapon keresztül több mint 70 különböző további adatkészlet vihető át flottakezelő rendszerekbe, mint pl. A VDO TIS-Web® átvihető. Ennek során előzetesen meg van jelölve, hogy a járművezető engedélyezte-e személyes adatainak továbbítását. Ez biztosítja az átláthatóságot – nem csak az ellenőrzés, hanem az adatvédelem terén is.

ÚJ KITAS 4.0 IMPULZUSGENERÁTOR

A VDO kifejlesztette az új KITAS 4.0 jeladót a sebességváltó és az intelligens tachográf közötti kommunikációhoz. A DTCO® 4.0/4.0e-vel együtt egy egységet képvisel, és az új titkosítási rendszernek köszönhetően teljesíti a szigorú törvényi követelményeket. Ezenkívül a rendszeregység regisztrációja gyerekjáték a VDO WorkshopTab 4.0-val QR-kód segítségével.

PLUG & PLAY – GYORS ÉS KÖNNYŰ ÜZEMBE HELYEZÉS

Ami a DTCO® 4.0/4.0e-t nagyon különlegessé teszi, az a plug-play műszer kialakítása. Könnyedén integrálható a járműtechnológiába – még a csatlakozások is megegyeznek az elődmodellekkel. Az integrált GNSS antennának és DSRC előlapnak köszönhetően a DTCO® 4.0/4.0e nem igényel sem további elektronikát, sem a CAN-busz járműhöz való illesztését. Csak egy passzív DSRC antennára van szüksége a tachográf üzembe helyezéséhez: időt, erőfeszítést és pénzt takaríthat meg.

DTCO® Configuration App és a DTCO® SmartLink kombinációjával a DTCO® 4.0/4.0e egyszerűen konfigurálható – több beállításhoz már nem kell felkeresni a műhelyt.

MILYEN ADATOKAT SZOLGÁLTAT A DTCO® 4.0/4.0E MOZGÓ JÁRMŰBŐL HATÓSÁGI ELLENŐRZÉS ESETÉN

A DTCO® 4.0/4.0e által a vezetés közbeni ellenőrzés során titkosított formában továbbított információkat törvény határozza meg. Szabálysértés esetén a jármű leállítható részletesebb ellenőrzés céljából. Automatikus pénzbírság kiszabására nem kerül sor. A tachográf a következő adatokat továbbítja:

 • Biztonsági feltörési kísérlet
 • A leghosszabb áramkimaradás
 • Érzékelő hiba
 • Adathiba; távolság és sebesség
 • Adatkonfliktus: Jármű mozgása
 • Érvényes kártya nélküli vezetés
 • Kártya behelyezése vezetés közben
 • Időbeállítási adatok
 • Kalibrációs adatok, beleértve az utolsó két kalibrálás dátumát
 • A jármű rendszáma
 • A tachográf által rögzített sebesség

 

MIRE KELL KÜLÖNÖSEN FIGYELNI?

Amellett, hogy a DTCO® 4.0/4.0e számos előnnyel jár, az új EU-szabályozás új kötelezettségeket is ró a fuvarozó cégekre és műhelyekre.

 • A fuvarozóknak önállóan és átfogóan tájékoztatniuk kell járművezetőiket az adataikhoz fűződő jogokról.
 • A műhelyekben dolgozó szakembereknek GEN2-es műhelykártyával kell rendelkezniük
 • Az ellenőrző hatóságoknak új ellenőrző kártyákra (GEN2) van szükségük
 • Ezenkívül a műhely dolgozóit ki kell képezni az új tachográfok ellenőrzési folyamataira – a Trans-Automat erre a célra megfelelő tanfolyamokat kínál a WorkshopTab 4.0 használatáról.

 

VÁLTOZIK A MŰHELY FOLYAMAT?

Az új tachográfok bevezetésével az időszakos ellenőrzések (§57b) módosulnak. A fő újítások a DSRC tesztelés, a GNSS tesztelés és az érzékelők plombáinak dokumentálása.

Az intelligens tachográfok ellenőrzésének és kalibrálásának legegyszerűbb módja a legújabb generációs VDO WorkshopTab segítségével történik. Ha már rendelkezik WorkshopTab-al, egyszerűen frissítheti a DTCO® 4.0 licenccsomaggal, hogy az időszakos ellenőrzéseket pontosan és a jogszabályoknak megfelelően végezhesse el.

A DSRC ellenőrzéshez a VDO kiegészítő hardverként kínálja a DSRC Meter-t, amely Bluetooth-on keresztül kommunikál a WorkshopTab-bal.

Ha a GNSS-ellenőrzés zárt térben történik, ahol nincs vagy gyenge a jel, a jövőben a jelet felerősítheti egy GNSS jelerősítő készlettel.

EGYÉB TARTOZÉKOK A DTCO ®-hoz

Trans-Automat Online Shopunkban nemcsak hasznos tartozékokat találhat digitális tachográfjához, mint például tisztítókártyákat vagy különböző nyelvű kezelési útmutatókat. Az új DTCO® Simulator oktatószoftver segítségével egyszerűen bemutathatja és elmagyarázhatja a tachográf működését számítógépén a járműegység valódi kezelőelemei segítségével.

DTCO táblázat ITT elérhető

Időpontfoglalás