VDO 4.1 és az EU Mobilitási Csomag


VDO 4.1 és az EU Mobilitási Csomag

VDO 4.1 és az EU Mobilitási Csomag

A VDO 4.1 Tachográf már felkészült a mobilitási csomagra

  • A DTCO 4.1 rögzíti a határátlépéseket, megkönnyítve ezzel a hatóságok számára a kabotázsra és a munkavállalók kiküldetésére vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését.
  • A vállalat szerint ez megerősíti a DTCO jelentőségét mint a szociálpolitika és a közlekedéspolitika céljainak elérését szolgáló eszköz

 

Villingen-Schwenningen, Németország, 2020. július 9. A Continental technológiai vállalat üdvözli az I. mobilitási csomag elfogadását az Európai Bizottság, az Európai Tanács és július 8-án az Európai Parlamentben. A tachográfok fontos szerepet játszanak itt, mivel a DTCO 4.1, a Continental új generációs intelligens tachográfja lehetővé teszi az I. mobilitási csomagban foglalt iránymutatások végrehajtását. Ezek közül a legfontosabbak a kabotázsra és a munkavállalók kiküldetésére vonatkozó szabályok. A haszongépjárművekbe beépített tachográfok egyéb funkcióik mellett műholdas helymeghatározó rendszerrel való kapcsolaton keresztül rögzítik a határátlépéseket. „Üdvözöljük azt a hírt, hogy a DTCO használatát a kabotázsról és a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelvek betartásának ellenőrzése céljából, és úgy gondoljuk, hogy jó, hogy a tachográfok kötelezővé válnak a nemzetközi szállításban részt vevő járművek esetében, amelyek bruttó tömege 2,5 és 3,5 tonna között van ”- mondta Gilles Mabire, a Continental haszongépjárművek és szolgáltatások üzletágának vezetője. „A mobilitási csomag biztosítani fogja a tisztességes versenyt az európai közlekedési iparban, és elősegíti a jobb biztonságot. Ez nagyon jó hír. ”

A tachográfok nagyobb jelentősége

Ez a döntés biztosan növeli az intelligens tachográfok fontosságát, mivel a mobilitási csomag megköveteli őket közlekedéspolitikai céljainak eléréséhez. Erre a célra a haszongépjárművek megbízható adataira lesz szükség. "Fontos hozzájárulást nyújtunk a társadalomhoz, és büszkék vagyunk rá" - mondja Mabire. „Biztosak vagyunk abban is, hogy a tachográfjaink segítenek a politikai döntéshozóknak a társadalom számos más fontos problémájának kezelésében. Annak köszönhetően, hogy képesek egyértelműen kiosztott adatokat biztonságosan és megbízhatóan rögzíteni. ”

VDO

A következő generáció, a DTCO 4.1 kidolgozása már megkezdődött a Continental neves tachográf-gyártó központjában, a Fekete-erdőben. „Nagyon szorosan követjük a mobilitási csomaggal kapcsolatos munkát, és már készítettünk műszaki forgatókönyveket a határátlépések rögzítésére is” - mondta Dirk Gandras, a Continental vezetője, aki a tachográfok fejlesztéséért felelős. A korábbi tachográf-generációk biztosítják a technológiai alapot, és a jelenlegi DTCO 4.0 verzió már képes műholdas jelek fogadására.

A Galileo európai műholdas rendszerrel történő biztonságos kommunikáció első ipari alkalmazása

A DTCO 4.1 műholdas helyzetmeghatározással regisztrálja a határátlépéseket, és rögzíti a járművek be- és kirakodásának helyeit. A hatóságok ezeket az adatokat felhasználhatják a jogszabályok betartásának ellenőrzésére, különös tekintettel a piacra jutásra és a járművezetők kiküldetésére. Valójában a GPS-jelek használatán kívül ez lesz az egyik első ipari alkalmazás, amely támogatja a Galileo rendszerből származó jelek nyílt szolgáltatási navigációs üzenet-hitelesítését (OSNMA). A Dirk Gandras csapat mérnökei már figyelembe vették a Galileo jelet a jelenlegi DTCO 4.0 generáció felépítéséhez.

Kapcsolódó hírek

Időpontfoglalás