Termékek

Intelligens Tachográf DTCO 4.0

Intelligens Tachográf DTCO 4.0

Magyarországon elsőként cégünknél elérhető a VDO 4.0 intelligens tachográf!

2019. június 15-től az újonnan regisztrált vagy újonnan felszerelt, 3,5 tonnát meghaladó, kereskedelmi célokra használt járművet új generációs digitális tachográfral kell felszerelni. A 165/2014 új uniós rendelet célja a közúti biztonság további javítása, az európai belföldi piacon a verseny garantálása és a digitális tachográfok manipulációjának megakadályozása.
A DTCO ® 4.0 egy innovatív DSRC antennával rendelkezik, amely a szélvédőre van szerelve. A piaci megoldásoktól eltérően itt nincs szükség a jármű elektromos vagy elektronikus rendszereinek módosítására.

A 165/2014 EU rendeletnek megfelelően lehetővé kell tenni, hogy a felügyeleti hatóságok titkosított információkat kérjenek a járművön az EU által meghatározott DSRC (dedikált rövid távú kommunikáció) rendszeren keresztűl. A járművezetővel kapcsolatos adatok, például a vezetési és pihenőidők azonban nem kerülnek továbbításra. Amennyiben szabálytalanságok merülnek fel, a járművek ellenőrzés céljából megállíthatók, ahogy azt eddig is megtették a hatósági szakemberek.

A DTCO ® 4.0 tartalmaz egy integrált GNSS modult, amely hozzáférést biztosít a műholdas rendszerekhez, mint például a Galileo, a GPS és a GLONASS. A műholdas helymeghatározás segítségével a tachográf rögzíti a napi munkaidejének kezdetén és végén, valamint három órás aktív vezetési idő eltelte után a pontos koordinátákat.

Kapcsolódó dokumentumok

Dokumentum neveméretetípusaletöltés
DTCO 4.0 Használati útmutató 2.35 MB pdf

Kapcsolódó szolgáltatások

Időpontfoglalás